Uwkantoorindecloud.nl logo
Uw complete kantoor in de cloud.

Artikel: Elk apparaat, elke gebruiker, overal

Mobiele productiviteit houdt allang niet meer op bij het gebruik van een enkel mobiel apparaat waarmee alle dagelijkse zaken worden afgehandeld. Mobiel werken betekent nu dat gebruikers uiteenlopende apparaten kunnen gebruiken en daarop direct toegang hebben tot hun eigen “spullen”. Instellingen, gegevens en programma´s volgen de gebruiker en zijn op elk apparaat beschikbaar.

Om een dergelijke naadloze manier van mobiel werken mogelijk te maken, is een deugdelijke implementatie van het grootste belang.

Mensen maken massaal mobiel gebruik van computers. Ze zijn gek op hun mobiele apparaat en waarderen de extra productiviteit die mobiel werken oplevert. Als medewerkers minder aan kantoor gebonden zijn, kan uw organisatie flexibeler opereren. Veel organisaties investeren in mobiele toepassingen zodat hun medewerkers overal kunnen werken en altijd bereikbaar zijn. Mensen kunnen overal en altijd samenwerken, hetgeen de besluitvorming versnelt. Ze kunnen ook sneller reageren op klanten. Producten en diensten kunnen dus binnen een korter tijdsbestek worden verbeterd en dat is goed voor de klanttevredenheid en loyaliteit. Mobiele toepassingen brengen grote veranderingen teweeg in de dagelijkse manier van werken en het verwachtingspatroon van klanten.

Bedrijven staan voor de uitdaging een bedrijfsbrede mobiele strategie te ontwikkelen die een diepgaandere relatie mogelijk maakt met zowel werknemers als klanten. Tegelijkertijd moeten de beveiliging en beschikbaarheid worden gewaarborgd.

Microsoft levert een complete reeks apparaten en services die speciaal zijn ontwikkeld voor mobiele toepassingen. Ons platform biedt een geweldige, unieke gebruikerservaring op elk apparaat. Bovendien zorgen onze services dat mensen overal productief kunnen blijven terwijl de veiligheid is gewaarborgd.

Ons mobiliteitsplatform biedt de onderneming twee belangrijke voordelen: productieve medewerkers en betrokken klanten.

Een hogere productiviteit op elke locatie met real-time toegang
In de hedendaagse werkomgeving moeten werknemers overal en altijd verbinding kunnen maken met het bedrijf. Werkprocessen kunnen dan soepeler verlopen en het eindresultaat wordt sneller gerealiseerd. Zorg dat gebruikers zelf hun apparaat kunnen kiezen en dat ze overal toegang hebben. Medewerkers kunnen dan overal bij hun informatie wanneer ze die nodig hebben, ook vanaf hun eigen apparaten, zonder dat de veiligheid in het geding komt. Door een vertrouwde omgeving te bieden op die apparaten, ervaren gebruikers een kortere leercurve en kunnen ze overal productief zijn. Office 365, Office Mobile-apps en Yammer werken bijvoorbeeld precies zoals de zakelijke en sociale toepassingen waarmee uw medewerkers al vertrouwd zijn. Bovendien werken deze toepassingen op de apparaten waar mensen zelf graag mee werken (ook op iOS- en Android-apparaten). Er kan nu ook met mobiele LOB-apps (line-of-business) worden gewerkt die zeer specifieke workflows bieden voor mobiele medewerkers. Dit kan een kant-en-klare mobiele app zijn die al beschikbaar is voor de betreffende taken. Maar het is ook mogelijk om apps op maat te ontwikkelen. Met de beschikbare infrastructuur kunnen ontwikkelaars een optimale gebruikerservaring produceren voor pc, tablet en smartphone.

Betrokken klanten dankzij een slimme, contextafhankelijke mobiele ervaring
Niet alleen uw medewerkers kunnen van veel extra functionaliteit profiteren, maar ook uw klanten. Met indrukwekkende, verbonden mobiele apps kunt u klanten bij uw bedrijf betrekken waar ze zich ook bevinden. Zo kunt u bijvoorbeeld een Windows 8-app ontwikkelen die informatie benut over de context van de gebruiker (zoals de locatie). Deze app kan ook worden geïntegreerd met andere apps en gegevens (zoals contacten en sociale netwerken waaraan de gebruiker deelneemt). Zodoende kunt u een wereldwijde, betrokken mobiele community opbouwen. Via de cloud kunt u content leveren aan gebruikers overal ter wereld op uiteenlopende apparaten. En de schaal kan gemakkelijk naar behoefte worden aangepast. Door het cloudplatform te combineren met zoekfunctionaliteit kunt u gebruikers voorzien van uitgebreide, contextafhankelijke apps. U kunt gebruikers automatisch doorverwijzen naar de beste appversie voor hun apparaat en bandbreedte. De ontwikkeling van apps kan zo optimaal worden gestroomlijnd en de gebruikerservaring staat altijd centraal.

Voor bedrijven en consumenten is mobiel werken de nieuwe norm. Het onvermijdelijke resultaat is een vager onderscheid tussen werk en privé. Mensen zijn altijd online en altijd bereikbaar, als privépersoon en als professional. Wellicht wil uw organisatie meer mobiel gaan werken, door bring-your-own-device te ondersteunen of een eigen mobiele app te ontwikkelen. Of misschien is uw organisatie op zoek naar nieuwe manieren om altijd en overal contact te kunnen onderhouden met klanten. Eén ding staat daarbij vast: mobiele productiviteit wordt steeds belangrijker om concurrerend te blijven.

Partnerprofiel Microsoft

Thema's op uwkantoorindecloud
Microsoft

Microsoft levert software en online diensten die mensen in staat stelt heel eenvoudig en op de manier zoals zij dat willen te communiceren en samen te werken in netwerken.
Profiel Microsoft

 

De nieuwste kennisdocumenten

Thema's op uwkantoorindecloud