Uwkantoorindecloud.nl logo
Uw complete kantoor in de cloud.

Urenregistratie

10 winstpunten van een goede urenadministratie

10 winstpunten van een goede urenadministratie

Wat levert een goede urenadministratie op voor een organisatie? Zowel dienstverlenende als niet dienstverlenende organisaties raken meer ingeburgerd met het feit dat ze uren moeten schrijven. Dit klink allemaal logisch, maar in de dagelijkse praktijk valt er nog wel wat te winnen op dit vlak. Dit artikel gaat dieper in op 10 belangrijke winstpunten van een goede urenadministratie voor elke organisatie. Lees snel verder!

Lees verder

Sjabloon informatieverzoek pakket urenregistratie en facturatie

Sjabloon informatieverzoek pakket urenregistratie en facturatie

Ervaart uw organisatie momenteel knelpunten met de huidige situatie voor de urenregistratie en facturatie en bent u als organisatie op zoek naar een nieuw pakket? Dan is het raadzaam bij een aantal potentiële leveranciers offertes en informatie aan te vragen om zo het juiste pakket voor uw situatie te kunnen kiezen. Op basis van dit sjabloon kunt u eenvoudig en snel een vragenlijst opstellen die u kunt gebruiken als informatieverzoek. In dit sjabloon worden alle belangrijke facetten van een urenregistratie en facturatie pakket behandeld.

Lees verder

5 Rapportagetips voor urenadministraties

5 Rapportagetips voor urenadministraties

Om gewerkte uren volledig en tijdig aan de klant te kunnen factureren is het belangrijk dat u een urenadministratie bijhoudt. Maar wanneer er bijvoorbeeld op basis van een vaste prijs wordt gefactureerd is het ook handig dat u inzicht heeft in het aantal gewekte uren. Ook geeft urenadministratie inzicht in de tijdsbesteding van uw werknemers. Uw urenadministratie kan dus voor meerdere doeleinden gebruikt worden en daarvoor is het handig meerdere rapportages te hebben. In dit artikel vindt u 5 rapportagetips voor het kiezen van de benodigde rapportages van de urenadministratie.

Lees verder

9 tips voor efficiente urenregistratie

9 tips voor efficiente urenregistratie

Het is voor veel accountantskantoren een uitdaging om iedere keer weer tijdig en volledig te factureren. Dit probleem begint al bij de basis. Hoe zorgt u ervoor dat alle medewerkers op tijd hun uren schrijven? Als niet alle medewerkers op tijd hun uren hebben verantwoord, weet u zeker dat u niet tijdig en volledig kunt factureren. Daarom geven we u negen tips om efficiënter uren te schrijven.

Lees verder

Hoe koppel ik een projecturen administratie met financiele administratie?

Hoe koppel ik een projecturen administratie met financiele administratie?

Wanneer u gaat werken met een systeem voor urenregistratie, is de koppeling met de financiële administratie een belangrijk onderwerp. U wilt immers dat de geschreven uren op de correcte manier financieel verantwoord worden, zonder dubbele invoer en zonder fouten. In dit artikel geven we aan waar u op moet letten om een goede koppeling tussen de financiële administratie en de project- en urenadministratie te realiseren en met welke vraagstukken u te maken krijgt.

Lees verder